ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕ ΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΕΣ


Διάρκεια: 45 λεπτά

to-parapwno

«Το παράπονο ενός βιβλίου»

Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη
δώσ’ της κλότσο να γυρίσει
παραμύθι ν΄ αρχινίσει...

Τα παραμύθια έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Το παραμύθι είναι μια φανταστική διήγηση, ειδικά το λαικό, το προφορικό δηλαδή παραμύθι,είναι ένα λογοτεχνικό είδος που ενώνει λαούς και πολιτισμούς! Η γλώσσα των παραμυθιών είναι παγκόσμια και ενοποιητική!


Ειδικά για τα παιδιά τα παραμύθια είναι κάτι το μαγικό, "μιλάνε" κατευθείαν στη ψυχή τους! Έχουν ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό ρόλο και ενδυναμώνουν και κινητοποιούν τη φαντασία τους!

Το παιδί κατανοεί πιο εύκολα μέσα από τα παραμύθια πιο σύνθετες έννοιες και θέματα και το παραμύθι συμβάλλει στην συναισθηματική του ανάπτυξη!

Στόχος της διαδραστικής αφήγησης παραμυθιού ΄Το Παράπονο ενός βιβλίο" είναι τα παιδιά γνωρίσουν τους κανόνες του βιβλίου και η Βιβλιοφιλία! Τα παιδιά να κατανοήσουν πως πρέπει να φέρονται στα βιβλία τους και πόσο σπουδαίο είναι να τα αγαπάνε! Μιας και με το βιβλίο το παιδί ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους, εκεί που η φαντασία του ενώνεται με τα όνειρα του!


Το γιγαντιαίο Βιβλίο τους μιλάει και τους ζητά τη βοήθεια τους! Βιωματικά τα παιδιά ταξιδεύουν στις μεγάλες σελίδες του, σε έναν κόσμο μαγικό, παραμυθένιο!


(παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο)

Συμμετοχή: 3 ευρώ/μαθητή