Όλα μας τα θεατρικά εκπαιδευτικά διαδραστικά προγράμματα υλοποιούνται και σε συνεργαζόμενο χώρο τέχνης και έκφρασης.

 
 
Το Σάββατο 29/12 θα είμαστε κι εμείς στο υπέροχο Κids Festival που διοργανώνει ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού. Ντοματούλες και πιπερίτσες θα λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό διαδραστικό κουίζ με στόχο τον Χρυσό Μεσογειακό Σκούφο! Στις 18 00(Θεατρικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κουιζ διατροφής αλά Μεσογειακά")
 
Σας περιμένουμε την Τρίτη 11/12 στις 18 30 στον παιδότοπο Fairytale στην Κηφισιά για να παρακολουθήσετε το Θεατρικό Βιωματικό μας πρόγραμμα "Η Χώρα των ξεχασμένων παιχνιδιών".Ένα παραμύθι για την προσφορά και την αγάπη που θα το ζωντανέψουν οι μικροί μας φίλοι!
 
Ελάτε την Τετάρτη 12/12 στις 18 30 στον παιδότοπο Familife στη Νέα Ιωνία για να μεταμορφωθούμε σε καλικάτζαρους και ξωτικά μέσα από το Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό Βιωματικό μας πρόγραμμα "Το Μαγικό Πεφταστέρι και οι καλικάτζαροι!

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουριο Μουσικοκινητικό μας πρόγραμμα "Παιδικά Όνειρα"!! Με πολλή αγάπη και τρυφερότητα για τους πολύ πολύ μικρούς μας φίλους του βρεφικού τμήματος των παιδικών σταθμών!!

Σας περιμένουμε το Σάββατο 8/12 στις 17 00 στο Στέκι Νεολαίας (πλ.Ταπητουργείου), για την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα για τα φετινά Χριστούγεννα, που θα είναι το θεατρικό Βιωματικό μας Πρόγραμμα "Η Χώρα των ξεχασμένων παιχνιδιών"!! Ένα υπέροχο παραμύθι για την προσφορά και την αγάπη!

Η γλυκιά μας Λίζη θα μας χαρίσει ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό, μέσα από την αφήγηση του υπέροχου παραμυθιού της "Φεγγαρογατούλης", το οποίο στη συνέχεια θα ζωντανέψουν τα ίδια τα παιδιά!

Την Κυριακή, όλοι μαζί, θα στηρίξουμε το σπουδαίο έργο της Πίστης, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι! Στις 16 00 θα υλοποιηθεί το θεατρικό εκπαιδευτικό βιωματικό μας πρόγραμμα "Ελιά, το δεντράκι της Μεσογείου". Σας περιμένουμε!

Tην Παρασκευή 16/11 στις 19.00 με χαρά θα σας περιμένουμε στον παιδότοπο Familife στη Νέα Ιωνία, για να γνωρίσετε από κοντά τον κυρ-λαγό και την κυρά-αλεπού μας στο Θεατρικό Εκπαιδευτικό Βιωματικό μας πρόγραμμα "Η μέρα που η αλεπού έμπλεξε με το σταφύλι"!

Σας περιμένουμε το Σάββατο 3/11 στις 12 30 στο κατάστημα "Μy new baby" στο εμπορικό Avenue στο Μαρούσι!

Προσφορά Ιανουαρίου


"Το νερό και ο κύκλος του¨
Τα παιδιά βοηθούν τον κύριο Σταγόνα να ταξιδέψει από τη θάλασσα σε άγνωστους τόπους και πάλι πίσω.

theoi tou olympou
"Οι 12 θεοί του Ολύμπου σε μία παράξενη περιπέτεια"
Χάθηκε ο κεραυνός του Δία, η τρίαινα του Ποσειδώνα, το σφυρί του Ηφαίστου, η περικεφαλαία της Αθηνάς.. Κανένας δεν ήξερε σε τι περιπέτειες θα έμπαιναν εκείνη τη μέρα οι 12 Θεοί του Ολύμπου για να μπορέσουν να λύσουν, με τη βοήθεια των παιδιών, το μυστήριο των χαμένων εξαφανίσεων...
Συμμετοχή: 4 ευρώ / παιδί
 

Προτάσεις Φεβρουαρίου


"Κουίζ Διατροφής αλά Μεσογειακά"
Με αφορμή την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής, τα παιδιά παίρνουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με μοναδικό τους σκοπό να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο...τον Χρυσό Μεσογειακό Σκούφο!

"Σιτάρι χρυσός Θησαυρός"
Μια φορά και έναν καιρό, ένα σκιάχτρο μαγικό, ήξερε ένα μυστικό, πώς από σπόρο μες τη γη το ψωμάκι θα φτιαχτεί!

Συμμετοχή: 5 ευρώ /παιδί
 

Για τον μήνα Δεκέμβριο: Θεατρικά Βιωματικά Προγράμματα

- Το μαγικό Πεφταστέρι και οι καλικάντζαροι
- Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα
Εμείς βάζουμε τους εμψυχωτές, τα σκηνικά, τα κοστούμια και την μουσική αλλά μας λείπουν οι ηθοποιοί.. τα δικά σας παιδιά! (Γίνεται και σχολική γιορτή).
- Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης ζαχαροπλαστικής για να μοσχομυρίσει το σχολείο Χριστούγεννα.. αλλά και πολλές ακόμα προτάσεις για Χριστουγεννιάτικα εργαστηράκια με κατασκευές!

ΝΕΟ!! Τώρα η ρομποτική και στο νηπιαγωγείο!!

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που συνεισφέρει τόσο στο γνωστικό υπόβαθρο ενός παιδιού, όσο και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικοποίησης. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα έρθουν σε επαφή με την έξυπνη μελισσούλα, γνωστή διεθνώς ως Bee Bot. Μπορεί να προγραμματιστεί να κινείται σε δύο κάθετους άξονες σε ένα επίπεδο. Κάνει βήματα μπρος πίσω 15cm και στρίβει δεξιά αριστερά 90°. Η κίνηση θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, οι οποίες θα έχουν αριθμούς, γράμματα ή ολόκληρες ιστορίες, όπου τα παιδιά θα κληθούν να προγραμματίσουν την έξυπνη μελισσούλα ώστε να λύσουν κάποιον γρίφο. Στόχος είναι να δουλευτεί η κριτική σκέψη, η συνεργασία, ο προσανατολισμός, η μαθηματική λογική, η ακολουθία εντολών, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η μοντελοποίηση και τα φυσικά μεγέθη της απόστασης και της κατεύθυνσης.