Βενίτα Τριανταφύλλου (Υπεύθυνη προγραμμάτων – εταιρείας)

Καλώς ήρθατε στο "Μαγικό Πεφταστέρι"! Ονομάζομαι Βενίτα Τριανταφύλλου και από μικρή όνειρό μου ήταν η ασχολία μου με παιδιά!

Γεννήθηκα το 1984 στην Αθήνα, όπου και κατοικώ, μαζί με τον άντρα μου και τα δυό μας παιδιά, την Κατερίνα και τον Σωκράτη.

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Tampere στη Φινλανδία.

Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα παιδαγωγικής αγωγής, εκπαίδευσης και παιδοψυχολογίας, λάτρεψα την εργασία με τα παιδιά. Εργάστηκα ως υπεύθυνη φύλαξης και συντονισμού δραστηριοτήτων σε παιδότοπο, υπεύθυνη σε διοργάνωση εκδηλώσεων σε χώρους αναψυχής και εστίασης, ανέλαβα την μελέτη παιδιών σε κέντρο μελέτης και εργάστηκα ως καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα τα τελευταία 8 χρόνια, σαν υπεύθυνη και συνιδιοκτήτρια εταιρείας εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων που, με πολλή αγάπη, στόχο είχε τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Το όνειρο αυτό, συνεχίζεται τώρα με το "Μαγικό Πεφταστέρι" και με μία υπέροχη ομάδα που το απαρτίζει, που στόχο έχει να κάνει πραγματικότητα κάθε όνειρο και ευχή των παιδιών, μέσα από πλούσια θεατρικά εκπαιδευτικά βιωματικά και διαδραστικά προγράμματα.

Γιατί όταν ένα αστέρι πέφτει όλοι μπορούμε να κάνουμε μία ευχή... Πόσο μάλλον τα παιδιά, ο θησαυρός μας!


Μαρία Τριανταφύλλου

Καλημέρα! Ονομάζομαι Μαρία Τριανταφύλλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και σπούδασα Αγγλική γλώσσα και Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι σπουδές μου με βοήθησαν να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να δουλέψω στον τομέα της Εκπαίδευσης, παρέα με τους μικρούς μαθητές.

Τα τελευταία 10 χρόνια, εργάζομαι ως δασκάλα Αγγλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα, τα 2 τελευταία χρόνια στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, ενώ παράλληλα, συνεχίζω τις σπουδές μου, εξ’αποστάσεως στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Ρόδου. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει είναι πολύτιμη και τη θεωρώ ένα σημαντικό μάθημα ζωής.

Έχω, επίσης, εργαστεί ως εμψυχώτρια σε εταιρεία διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε νηπιαγωγεία και σε παιδικούς σταθμούς, κάτι που μου άρεσε ιδιαιτέρως λόγω του ενθουσιασμού και της άμεσης ανταπόκρισης των μικρών μαθητών, που μας προσφέρει τη δύναμη και τη χαρά να συνεχίζουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Μέσα από το "Μαγικό Πεφταστέρι" και την ενθουσιώδη και αξιόλογη ομάδα του, το όνειρο μου συνεχίζεται, γιατί μόνο τότε μπορούμε να γινόμαστε δημιουργικοί και να προσφέρουμε ουσιαστιά, όταν πραγματοποιούμε αυτό που αγαπάμε!

Γεωργία Μπέκα

Γεια σας! Ονομάζομαι Γεωργία Μπέκα. Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα όπου και μένω με τους δύο άντρες της ζωής μου, τον σύζυγό μου και τον γιό μου.

Από νωρίς κατάλαβα ότι αγαπώ τα παιδιά και θέλω να ασχοληθώ με την διδασκαλία γι αυτό και σπούδασα γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανα την αγάπη μου πράξη, δουλεύοντας για χρόνια σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σε εκπαιδευτικό οργανισμό ιδιαίτερων μαθημάτων ξένων γλωσσών.

Έχοντας μεγάλη όρεξη για μάθηση, συνέχισα τις σπουδές μου στην λογοθεραπεία στο ιδιωτικό κολλέγιο Aegean college. Παρακολούθησα σεμινάρια πάνω στον αυτισμό και στις διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιά. Έκανα την πρακτική μου σε κέντρο αποκατάστασης ενηλίκων και σε εξειδικευμένο κέντρο για αυτισμό.

Κάπου εκεί στην ζωή μου και παράλληλα με όλα αυτά μπήκαν και τα νηπιαγωγεία. Υπήρξα για τρία χρόνια υπάλληλος σε εταιρεία διαμόρφωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε νηπιαγωγεία, πράγμα που καθημερινά μου επιβεβαίωνε πως όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, έχεις πάντα όρεξη και ενέργεια να δώσεις όλο σου τον εαυτό σε αυτό. Συνέχισα να σπουδάζω, γιατί είπαμε η όρεξη για μάθηση ήταν και είναι μεγάλη, σε πρόγραμμα e-learning εξ αποστάσεως από το Έθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα “Eφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Έκπαίδευση, τα Παιδιά και τους Έφήβους” και να που τώρα έπεσε ένα αστέρι μαγικό και με ξαναέφερε να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πολύ.

Στο "Μαγικό Πεφταστέρι", έχοντας μία υπέροχη ομάδα με πολλή όρεξη και μεράκι σε αυτό που κάνει, θα βοηθάω και εγώ ώστε κάθε παιδί να ταξιδέψει στον κόσμο της μάθησης με φαντασία και δημιουργικότητα.

Χανδακάρη Λίζη

Να σας συστηθώ!...Με λένε Χανδακάρη Λίζη, γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα κλασσική κιθάρα, βυζαντινή μουσική και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Μουσικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών όπου και αποφοίτησα. Διδάσκω στην ιδιωτική εκπαίδευση πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Η αγάπη μου για τα παιδιά και την βιωματική μάθηση με έκανε να παρακολουθήσω πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και υποκριτικής.

Το 2013 άρχισα ν’ ασχολούμαι με την συγγραφή παραμυθιών, ποιημάτων και την μελέτη των λαϊκών παραμυθιών. Από το 2015 έχω αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη μου ποιητική συλλογή Σημειώσεις για τη Λεωφόρο Συγγρού, το 2017 η συλλογή παραμυθιών Όνειρα Παραμύθια και το 2018 συνέγραψα μαζί με τον πατέρα μου Νικήτα Χανδακάρη, την παιδική ιστορία Ο Φεγγαρογατούλης και το όμορφο δάσος όπου εκδόθηκε από την Knights of Athens.

Το συναρπαστικό ταξίδι μου συνεχίζεται με το "Μαγικό Πεφταστέρι"! Μαζί με τους εκπληκτικούς συνταξιδιώτες της ομάδας ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο των παραμυθιών και της γνώσης για να γίνει κάθε παιδί χαρούμενο και δημιουργικό!

Ομάδα σχεδιασμού προγραμμάτων: Βενίτα Τριανταφύλλου, Ευγενία Σπυριδάκη, Κωνσταντίνος Πάνος, Στράτος Παπαδούδης.