Επιτρέψτε μας να σας συστηθούμε!!


Βενίτα Τριανταφύλλου (Υπεύθυνη προγραμμάτων – εταιρείας)

Καλώς ήρθατε στο "Μαγικό Πεφταστέρι"! Ονομάζομαι Βενίτα Τριανταφύλλου και από μικρή όνειρό μου ήταν η ασχολία μου με παιδιά!

Γεννήθηκα το 1984 στην Αθήνα, όπου και κατοικώ, μαζί με τον άντρα μου και τα δυό μας παιδιά, την Κατερίνα και τον Σωκράτη.

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Tampere στη Φινλανδία.

Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα παιδαγωγικής αγωγής, εκπαίδευσης και παιδοψυχολογίας, λάτρεψα την εργασία με τα παιδιά. Εργάστηκα ως υπεύθυνη φύλαξης και συντονισμού δραστηριοτήτων σε παιδότοπο, υπεύθυνη σε διοργάνωση εκδηλώσεων σε χώρους αναψυχής και εστίασης, ανέλαβα την μελέτη παιδιών σε κέντρο μελέτης και εργάστηκα ως καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα τα τελευταία 8 χρόνια, σαν υπεύθυνη και συνιδιοκτήτρια εταιρείας εκπαιδευτικών βιωματικών προγραμμάτων που, με πολλή αγάπη, στόχο είχε τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Το όνειρο αυτό, συνεχίζεται τώρα με το "Μαγικό Πεφταστέρι" και με μία υπέροχη ομάδα που το απαρτίζει, που στόχο έχει να κάνει πραγματικότητα κάθε όνειρο και ευχή των παιδιών, μέσα από πλούσια θεατρικά εκπαιδευτικά βιωματικά και διαδραστικά προγράμματα.

Γιατί όταν ένα αστέρι πέφτει όλοι μπορούμε να κάνουμε μία ευχή... Πόσο μάλλον τα παιδιά, ο θησαυρός μας!


Υπεύθυνες επικοινωνίας

Γεωργία Μπέκα

Γεια σας! Ονομάζομαι Γεωργία Μπέκα. Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα όπου και μένω με τους δύο άντρες της ζωής μου, τον σύζυγό μου και τον γιό μου.

Από νωρίς κατάλαβα ότι αγαπώ τα παιδιά και θέλω να ασχοληθώ με την διδασκαλία γι αυτό και σπούδασα γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανα την αγάπη μου πράξη, δουλεύοντας για χρόνια σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σε εκπαιδευτικό οργανισμό ιδιαίτερων μαθημάτων ξένων γλωσσών.

Έχοντας μεγάλη όρεξη για μάθηση, συνέχισα τις σπουδές μου στην λογοθεραπεία στο ιδιωτικό κολλέγιο Aegean college. Παρακολούθησα σεμινάρια πάνω στον αυτισμό και στις διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιά. Έκανα την πρακτική μου σε κέντρο αποκατάστασης ενηλίκων και σε εξειδικευμένο κέντρο για αυτισμό.

Κάπου εκεί στην ζωή μου και παράλληλα με όλα αυτά μπήκαν και τα νηπιαγωγεία. Υπήρξα για τρία χρόνια υπάλληλος σε εταιρεία διαμόρφωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε νηπιαγωγεία, πράγμα που καθημερινά μου επιβεβαίωνε πως όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, έχεις πάντα όρεξη και ενέργεια να δώσεις όλο σου τον εαυτό σε αυτό. Συνέχισα να σπουδάζω, γιατί είπαμε η όρεξη για μάθηση ήταν και είναι μεγάλη, σε πρόγραμμα e-learning εξ αποστάσεως από το Έθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα “Eφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Έκπαίδευση, τα Παιδιά και τους Έφήβους” και να που τώρα έπεσε ένα αστέρι μαγικό και με ξαναέφερε να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πολύ.

Στο "Μαγικό Πεφταστέρι", έχοντας μία υπέροχη ομάδα με πολλή όρεξη και μεράκι σε αυτό που κάνει, θα βοηθάω και εγώ ώστε κάθε παιδί να ταξιδέψει στον κόσμο της μάθησης με φαντασία και δημιουργικότητα.

Βάσω Κατσογιάννη

Αγαπητοί δάσκαλοι, γονείς,

Ονομάζομαι Βάσω Κατσογιάννη και κατάγομαι από την Ελευσίνα. Είμαι εκπαιδευτικός Φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με κατεύθυνση Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Δραστηριοποιούμαι στο χώρο των Φροντιστηρίων, με 20ετή διδακτική εμπειρία στα φιλολογικά μαθήματα. Ευαισθητοποιημένη στη ψυχολογία των παιδιών και η δίψα της προσφοράς μου στο μαγικό αυτό ψυχικό κόσμο, με ώθησε να ασχοληθώ και με την ειδική αγωγή, αποκτώντας μετεκπαίδευση ειδικού ετήσιου σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Κ.Ε.Α.Τ. Και της πανεπιστημιακής ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η πολυετής και καθημερινή επαφή με τα παιδιά, μου γέννησε την όρεξη για μεγαλύτερη δημιουργία και προσφορά μέσα από το Μαγικό Πεφταστέρι!

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη ομάδα, που θα χαρεί, γονείς και δάσκαλοι να΄ναι συνοδοιπόροι μαζί της, απολαμβάνοντας τα χαμόγελά τους και την καθαρότητα της παιδικής τους ψυχής. Ας, μην ξεχνάμε ότι και εμείς από αυτά παίρνουμε δύναμη για ζωή!

Η ομάδα των εμψυχωτών μας:


Ευγενία (Αρχιξωτικό) Σπυριδάκη

Καλημέρα, είμαι η Καραμούζα, το αρχιξωτικό, αλλά στον δικό σας κόσμο με ξέρουν σαν Ευγενία Σπυριδάκη. Γεννήθηκα το 1981 και μένω στην Καλλιθέα με τα δύο υπέροχα κορίτσια μου.

Είμαι πιστοποιημένη απόφοιτος "Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης" και πτυχιούχος Γραφικών Τεχνών της Σχολής Βακαλό. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και σκηνογραφίας και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία τις σχολές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για παιδιά ηλικίας 7 έως 18 ετών. Επίσης, έχω λάβει μέρος σε προσκοπικές κατασκηνώσεις ως βαθμοφόρος του Σ.Ε.Π. καθώς και σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις ως κοινοτάρχης και υπεύθυνη δημιουργικής απασχόλησης.

Για διάστημα 3 ετών περίπου, είχα δικό μου εργαστήριο ως ζωγράφος όπου φιλοτεχνούσα χειροποίητα είδη δώρων και πραγματοποιούσα διακοσμήσεις γάμων και βαπτίσεων.

Εργάστηκα ως καθηγήτρια σε ομίλους καλλιτεχνικών κατασκευών και σκηνογραφίας σε παιδιά γυμνασίου - λυκείου και ως δασκάλα ζωγραφικής & κουκλοθεάτρου σε παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας.

Τέλος έχω πολυετή εμπειρία ως εμψυχώτρια σε θεατρικά εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα και σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά.

Κι επειδή είμαι 528 χρονών, πολύ μικρή για αρχιξωτικό θα έλεγε κανείς, τα τελευταία έξι χρόνια, συνδυάζοντας όλες τις σπουδές μου αλλά και την θέληση να ταξιδεύω μέσα στον υπέροχο κόσμο της παιδικής φαντασίας, έγραψα διάφορες ιστορίες, δημιούργησα με κέφι τα σκηνικά τους, εμπνεύστηκα και εμψύχωσα την πλοκή τους και μαζί με τα παιδιά έμπαινα μέσα σε διαφορετικά θεατρικά βιωματικά προγράμματα. Και τώρα μαζί με τον Ταρατατζούμ, τον Dr Gafas και μια όμορφη ομάδα ξωτικών, έχουμε σπουδαία αποστολή, να συνεχίσουμε δημιουργώντας νέες περιπέτειες, αφού κάθε φορά που ένα παιδί κάνει μια ευχή γεννιέται ένα "Μαγικό Πεφταστέρι."

Κωνσταντίνος (Μάγος Μέντωρ) Πάνος

Γεια σας! Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πάνος. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1988 και μένω στον Πειραιά με την γυναίκα μου και την κόρη μας. Από τα πρώτα σχολικά μου χρόνια έδειξα την αγάπη μου στα μαθηματικά. Σπούδασα Εφαρμοσμένες Μαθηματικές και Φυσικές Επιστήμες και ακολούθησα μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, αμφότερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Επίσης, στις ασχολίες μου περιλαμβάνονται η φωτογραφία, η κινηματογράφηση, το θέατρο και το τραγούδι.

Παράλληλα ασχολήθηκα με την εκπαίδευση παιδιών. Εκμεταλλευόμενος την μαγεία της επιστήμης, μεταμορφώνομαι στον Dr Gafas για να μεταδώσω γνώσεις και ψυχαγωγία. Γίνομαι λοιπόν δάσκαλος και καθηγητής, παιδαγωγός κι εμψυχωτής. Κάνω εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική κι εκπαίδευση “STEAM”, πάρτι κι εκδηλώσεις.

Μαζί με το αρχιξωτικό την Καραμούζα, τον Ταρατατζούμ κι άλλα ξωτικά που προς το παρόν θέλουν να μείνουν ικόγκνιτα, κάνουμε εμφανίσεις στο "Μαγικό Πεφταστέρι".

Και ξανά γεια σας!


Στράτος (Ταραταζούμ) Παπαδούδης

Καλημέρα(σπέρα?) Με λένε Στράτο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, σπούδασα μαθηματικά και φυσικές επιστήμες με δίψα για γνώση του κόσμου γύρω μου. Επί του παρόντος είμαι υποψήφιος διδάκτωρ θεωρητικής και υπολογιστικής φυσικής στο Πολυτεχνείο, συνεχίζοντας αυτό το όνειρο.

Παράλληλα, γνώρισα τον κόσμο της ψυχολογίας και συγκεκριμένα της εξελικτικής ψυχολογίας, όπου και αναγνώρισα το τρόπο με τον οποίο δίνονται οι ευκαιρίες και τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για γνώση, τέχνη και έργο, όπως κι εγώ στην ηλικία τους.

Κάνω βιωματικά-εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για τουλάχιστον δύο χρόνια, με κίνητρο την εναλλακτική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από το βίωμα. Σκοπός μου είναι μέσα από το "Μαγικό Πεφταστέρι" και την υπέροχη ομάδα που αντιπροσωπεύει, να επεκτείνω αυτό το έργο σε τομείς γνώσης που είναι υπό κανονικές συνθήκες απρόσιτη σε όλο το σχολικό φάσμα.

Στα ενδιαφέροντά μου στον ελεύθερο μου χρόνο περιλαμβάνονται η φωτογραφία και ο κινηματογράφος (κινηματογράφηση), η μουσική (κιθάρα), το σχέδιο (ελεύθερο και γραμμικό) και η εκλαϊκευμένη επιστήμη.

Φυσικά, οι περισσότεροι μάλλον θα με ξέρετε ως Ταρατατζούμ, το πιο φημισμένο ξωτικό του Βόρειου και Νότιου πόλου. Όταν δεν ασχολούμαι με τις επιστήμες, είτε φτιάχνω δώρα για τα χριστούγεννα (150 τη φορά κατά παραγγελία του αρχιξωτικού ονόματι Καραμούζα) είτε βοηθάω τη ξωτικο-ομάδα (μαζί με τον ξωτικοδόκτωρα Γκάφα) στις ειδικές αποστολές της.

Τα λέμε λοιπόν στο πεδίο της γνώσης, του παιχνιδιού και του παραμυθιού!

Ηρώ Μηλιώνη

Αλόχα!

Εγώ είμαι η Ηρώ.

Είμαι το μικρό ξωτικό της παρέας. Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, αποκτώντας μουσική παιδεία και στη συνέχεια ακολούθησα το όνειρο μου και σπούδασα Νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην πορεία αυτών των χρόνων, παρακολούθησα σεμινάρια Θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού από το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff, οργάνωσα και υλοποίησα εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε τυπικά και άτυπα πλαίσια μάθησης, και εργάστηκα σε summer camp και εργαστήρια ως εμψυχώτρια μουσικοκινητικης και μαγειρικής εκπαίδευσης. Πλέον, αφού άνοιξα κι άλλο τα φτερά μου , είμαι και Εκπαιδεύτρια Ρομποτικής (STEAM). Συνεχίζω να είμαι πειραχτήρι, να πηγαίνω στο αγαπημένο μου νησί την Ικαρία και να μην ξεχνάω το μικρό παιδί που κρύβω μέσα μου, προσπαθώντας να το θυμίζω στους μεγάλους και μοιράζοντας χαμόγελα και παιχνίδι στους μικρούς.

Έτσι τα μαγικά πεφταστέρια θα συνεχίσουν να λάμπουν στον ουρανό, αλλά και ανάμεσα μας.


Σταύρος Δάλκος

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Σταύρος Δάλκος. Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Αιγάλεω. Είμαι απόφοιτος του τμήματος ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη μου επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία έγινε μέσω της μουσικής και από τα 18 μου άρχισα να παίζω κιθάρα, να συνθέτω μουσικά κομμάτια και να γράφω στίχους. Πλέον έχω δύο προσωπικούς δίσκους, καθώς και συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Στα 27 μου άρχισα να ανακαλύπτω την αγάπη μου για το θέατρο και αυτό με οδήγησε να παρακολουθήσω σεμινάρια υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού. Με την πάροδο των χρόνων η ενασχόλησή μου με το θέατρο έγινε ακόμα πιο ενεργή, με πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Το 2019, ένα από τα έργα μου, απέσπασε έπαινο από την Επιτροπή Κρατικού Βραβείου για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς.

Φτάνουμε, λοιπόν, στο σήμερα και στην παρέα του Μαγικού Πεφταστεριού όπου βρίσκομαι εδώ και έναν χρόνο... Η μαγική του αστερόσκονη σε συνδυασμό με τα παιδικά χαμόγελα με μεταμόρφωσε κι εμένα σε ένα παιχνιδιάρικο ξωτικό. Πλέον, αποστολή μου είναι να ακολουθώ την υπόλοιπη... ξωτικοπαρέα όπου μας καλεί το καθήκον! Εκεί δηλαδή όπου παιδιά κάθε ηλικίας θέλουν να μάθουν, να γελάσουν, να παίξουν και να εξερευνήσουν μαζί μας έναν μαγικό, φανταστικό κόσμο..

Χανδακάρη Λίζη

Να σας συστηθώ!...Με λένε Χανδακάρη Λίζη, γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα κλασσική κιθάρα, βυζαντινή μουσική και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Μουσικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών όπου και αποφοίτησα. Διδάσκω στην ιδιωτική εκπαίδευση πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Η αγάπη μου για τα παιδιά και την βιωματική μάθηση με έκανε να παρακολουθήσω πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και υποκριτικής.

Το 2013 άρχισα ν’ ασχολούμαι με την συγγραφή παραμυθιών, ποιημάτων και την μελέτη των λαϊκών παραμυθιών. Από το 2015 έχω αφηγηθεί παραμύθια σε φεστιβάλ, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη μου ποιητική συλλογή Σημειώσεις για τη Λεωφόρο Συγγρού, το 2017 η συλλογή παραμυθιών Όνειρα Παραμύθια και το 2018 συνέγραψα μαζί με τον πατέρα μου Νικήτα Χανδακάρη, την παιδική ιστορία Ο Φεγγαρογατούλης και το όμορφο δάσος όπου εκδόθηκε από την Knights of Athens.

Το συναρπαστικό ταξίδι μου συνεχίζεται με το Μαγικό Πεφταστέρι! Μαζί με τους εκπληκτικούς συνταξιδιώτες της ομάδας ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο των παραμυθιών και της γνώσης για να γίνει κάθε παιδί χαρούμενο και δημιουργικό!